“Dezvoltarea piețelor locale exclusiv prin lanțuri scurte pentru fructe eco”

Asociația Grupul de Acțiune Locală Lider Bistrița Năsăud a incheiat un contract de finantare cu AFIR, nr. C164A0000012660600004/20.06.2018, pentru proiectul “Dezvoltarea piețelor locale exclusiv prin lanțuri scurte pentru fructe eco”,  pe o durata de implementare de max. 21 de luni, pentru suma de 422.046,12 lei.

Evenimente de informare și promovare în cadrul proiectului:

Turul livezilor

Scopul evenimentului este de a promova fructele partenerilor și va presupune vizitarea livezilor acestora. Vor fi degustate fructe proaspete, sau alte preparate pe bază de fructe și vor fi oferite informații (de tipul proprietăți, beneficii, caracteristici, posibilități de consum, rețete etc.) despre fiecare tip de fruct în parte.

Se va realiza o dată pe an în perioada de implementare.

 

Tabăra horticolă

Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu USAMV. Studenții universității vor participa la o tabără ce va presupune vizitarea culturilor de fructe ale partenerilor și diverse workshop-uri. Lectorii formatori vor prezenta teme ca alimentația sănătoasă, importanța consumului de fructe, etc.

Se va realiza o dată pe an în perioada de implementare.

 

 

Școala în livadă

Scopul acestui eveniment este de a promova activitatea horticolă în rândul tinerilor. Elevi ai Școalii Gimnziale Artemiu Publi Alexi vor participa la workshop-uri interactive și educative și vor vizita culturile partenerilor.

Se va realiza o dată pe an în perioada de implementare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *